Onze Favoriete
Tussendoortjes
Benodigdheden:
225 g meel
225
g rundergehakt
50-120
ml water
1.
Verwarm
de oven voor op 180 °C.
2.
Meng
het meel grondig met het gehakt.
3.
Voeg
water toe totdat het een soepel deeg wordt.
4.
Rol
het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer een halve cm
dikte.
5.
Steek
met vormpjes koekjes uit het deeg. (bijv konijntjes, hartjes, sterretjes)
6.
Bak ze
in de oven goudbruin en knapperig.
7.
Om ze
te bewaren kunt u ze zonder probleem invriezen.
1.
Snij
of rasp een tweetal wortels klein.
2.
Bestrijk
dit met een beetje vleesbouillon.
3.
Eventueel
ook te mengen door het standaardvoer.
Een
appeltje tegen de dorst:
1.
Hak in
de keukenmachine een appel fijn.
2.
Doe er
een eetlepel blikvoer door.
3.
Geef
dit als gezond tussendoortje
Restjes
liflaf:
Als
je nog wat paprika’s over hebt kun je het volgende recept uitproberen.
Benodigdheden: Paprika in
blokjes
Olie
(om in te bakken)
75
g Rundergehakt of kipfilet of hart
25
g geraspte kaas
1.
Bak
in een koekepan in een beetje olie de paprika enkele minuten op een matig
vuur.
2.
Voeg
het vlees toe.
3.
Bak
het al roerend tot het begint te bruinen.
4.
Doe
het mengsel in een bak.
5.
Roer
de kaas er door terwijl het nog warm is.
6.
Laat
het afkoelen